Contria Oy osaksi laajaa Solwers-konsernia

  • Uutiset

Solwers Oyj / Tiedote 15.1.2019

Vaasalainen Contria Oy osaksi laajaa Solwers-konsernia

Vaasalainen rakennusalan konsulttiyhtiö Contria Oy siirtyy osaksi maanlaajuista Solwers-konsernia. Vuonna 2009 perustetun Contrian juuret juontavat yli 50 vuotta vanhasta Insinööritoimisto Timo Teppo Oy:stä sekä Finnmap-konsernista.

Solwers vahvistaa samalla läsnäoloaan Pohjanmaalla, sillä yhtiö hankki vajaa vuosi sitten omistukseensa Vaasassa liki 50 vuotta toimineen arkkitehti- ja rakennesuunnittelutoimisto Polyplan Oy:n. Contrian päätoimipaikka on Vaasassa. Lisäksi sillä on aluetoimisto Seinäjoella.

Solwersiin kuuluu nyt tehdyn kaupan myötä yksitoista yhtiötä, joissa työskentelee lähes 250 henkilöä. Contrialla on pitkäaikainen ja laaja kokemus teollisuus-, liike- ja julkisten rakennusten suunnittelusta, ja sen henkilökunnalla on vahvaa rakennusten tietomallintamisen (BIM, Building Information Model) osaamista.

Contria on jo pitkään panostanut nykyaikaisten 3D-mallinnus- ja mitoitusohjelmistojen käyttöönottoon ja kehittämiseen. – Contria tuo mukanaan Solwersiin kokeneita ammattilaisia ja nuoria innokkaita rakennesuunnittelun huippuosaajia. Kuulumalla Solwersin verkostoon pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavampia suunnittelupalveluita, toteaa Contria Oy:n toimitusjohtaja Kenneth Grönroos.

– On tärkeää korostaa, että olemme nyt ainoa alan yhtiö, joka voi tarjota näin laajaa ja korkeatasoista ja palvelua myös ruotsinkielisille asiakkailleen, toteaa Solwers Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas.

Solwers aloitti laajentumisensa viime vuonna, ja konserni koostuu nyt yhdestätoista omien alojensa huippuyrityksestä. Suomessa Solwers-yhtiöitä ovat Contrian lisäksi Insinööritoimisto W. Zenner, aDT Oy, Polyplan Oy, Finnmap Infra Oy, Oy Rockplan Ltd., Kalliotekniikka Consulting Engineers Oy, Varsinais-Suomen Kalliotekniikka Oy, Accado Oy Ab, Insinööritoimisto Pontek Oy ja konsernin emoyritys Solwers Oy sekä Ruotsissa Rockplan Sweden Ab.

Solwersin keskeisenä liikeideana ovat kustannustehokkaat ja kannustavat työyhteisöt, joissa on minimoitu turha byrokratia ja raportointi. Tämä antaa yhtiöiden asiantuntijoille mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti asiakasprojektien korkealaatuisten ratkaisujen hoitamiseen.

– Solwersin tavoitteena on koota oman alansa parhaat tekijät yhteen. Strategianamme on laajentua edelleenkin huippuyhtiöiden verkostona. Kilpailukykymme perustuu kokeneiden ja erikoistuneiden yhtiöiden verkostoon ja jokaisen verkostossa mukana olevan yhtiön omaan toimintaan. Kaiken lisäksi hyötynä on verkoston tuoma lisätuki toiminnan kehittämiseen ja asiakaspalveluun, Sebbas korostaa.

Contria: www.contria.fi

Solwers: https://solwers.fi/

Lisätiedot medioille:
Solwers Oyj hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas, leif.sebbas@solwers.fi, puh. 0500 447 744